Over ons

V.V. Ouwe Syl

V.V. Ouwe Syl is de voetbalclub van het Friese dorpje Oude Bildtzijl. De club is opgericht op 11 mei 1967 en telt zo’n 130 leden. 

In 2017 kreeg V.V. Ouwe Syl landelijke bekendheid dankzij de loterij die zij organiseerde. Het was de eerst huizenloterij van Nederland en deze primeur haalde het landelijke nieuws. O.a. het AD, de Telegraaf en Hart van Nederland besteedden aandacht aan dit initiatief.

Het eerste elftal van de club promoveerde afgelopen seizoen naar de 4e klasse. Na een lastig jaar wist de club zich daarin helaas niet te handhaven. Komend seizoen mag het team zich revancheren in de 5e klasse. Naast het 1e elftal heeft de club nog drie seniorenteams, één damesteam en vijf jeugdteams. Een deel van de jeugdteams en het damesteam is gemengd met de ‘buur-vereniging’ CVO.

Meer info over V.V. Ouwe Syl vind je op de clubsite.

Verloterij is bekend van:

2017 – Samen met V.V. Ouwe Syl organiseerden we de 1e huizenloterij van Nederland. We kregen veel media aandacht, waaronder deze artikelen: 

2019 – Dit vakantiehuis in Gasselternijeveen verlootten we samen met de Acro Academy uit Marum. RTV Noord deed verslag:

2020 – Samen met 15 clubs uit heel Nederland gingen we de grens over. We gaven een kasteelappartement in Frankrijk weg. De Gelderlander interviewde de gelukkige winnaars:

2021 – Een Camper en een Audi A5 verlootten we begin 2021 samen met KV Drachten en Drachtster Boys. Omrop Fryslân maakte een reportage:

Eind 2021 sprak De Bildtse Post met Anne Polstra van Verloterij:

In 2022 organiseerden we een loterij samen met V.V. Trinitas Oisterwijk. Hier ontvingen de dolgelukkige winnaars de sleutels van hun nieuwe camper.